Кръвосмешение - Павлин Христов

Кръвосмешение
Автор: Павлин Христов
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Весела Люцканова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-05-12
Нашата цена: 10.92 лв
 

Поредица от зловещи събития изцяло променя всекидневието на хората от малко планинско село. Изправени са пред една невъзможна за възприятията им ситуация. Всичко е на ръба на разума и по-скоро отвъд него. Осмислянето е трудно, а приемането – немислимо. Вече никога нищо няма да бъде както преди. Разграничение по оста нормално-абсурдно е безсмислено.

Границите са размити. Реалността е като кошмарен сън. Мозъкът отхвърля видяното от очите. Фактите се произвеждат с настойчивостта на зъл сценарий. Трагедията плете мрежа от силни личности и нелепи обстоятелства. Характерите се сблъскват със сковаваща неизвестност. Утрото и нощта се редуват в нескончаема шокова картина. Обикновени неща в необикновена действителност. Сянката на миналото тегне и съсипва съдби. От предишни времена изплуват истории на проклятие и предначертана участ. Настоящето е белязано от знака на отминали грехове. Забравени през поколенията уроци напомнят за себе си със смразяващо откровение. Моментни проблясъци на усещане за контрол над хода на напрегнати дни се сблъскват в стена от неизбежност. Ритъмът на обикновения човешки живот се изкривява и приема неразпознаваеми очертания. Спокойствие и чувство за сигурност са останали далеч назад. Всеки следващ миг крие предизвикателство към утвърдени принципи и рамки на съзнанието. Въпросът е един-единствен – кога ще свърши всичко това?

Павлин Христов е роден през 1976 г. в Горна Оряховица. От ранна възраст проявява интерес към реалистичните истории на ужаса, преминал по-късно в цялостно запознаване и постепенно повлияване от класическите произведения в жанра. Отделя значително време за наблюдения на страха у хората и неговите причинители. Изучава в детайли сънищата-кошмари и взаимовръзката им с действителността. Настоящият роман е първия му опит в сферата на художествената литература.