Писма до мъртвите с любов - Ава Дилийра

Писма до мъртвите с любов
Автор: Ава Дилийра
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Софтпрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-05-30
Нашата цена: 13.65 лв
 

Влюбих се в тази книга. Тя е не просто зашеметяващ дебют, а ясна заявка за нов дързък литературен глас!

Стивън Чбоски, автор на „Предимствата да бъдеш аутсайдер“

Това определено е книга, която бих подарила. С комплект кърпички, шоколад и няколко филма и музикални албума, с които ще искате да се запознаете, след като я прочетете.

Midnight Book Girl

Поразителна история за смелостта да продължиш, след като си изгубил всичко. Сърцеразтърсващ празник на любовта, приятелството и семейството.

Laurie Halse Anderson

Всичко започва с едно домашно по литература – очаква се учениците да напишат писмо до починал велик учен, президент или философ, но в случая с тийнейджърката Лоръл истинският порив я отвежда другаде. Тя избира да пише на Кърт Кобейн, защото невероятната й сестра Мей е била луда по музиката му и също като него е починала млада.

Скоро Лоръл успява да изпълни цялата си тетрадка с писма до мъртви хора като Джанис Джоплин, Хийт Леджър, Амелия Еърхарт, Джуди Гарланд и Ейми Уайнхаус, но не бърза да покаже написаното на учителката си. Само пред мъртвите тя успява да открехне вратата към своя свят, където освен споменът за вълшебното й детство се крие и изключително много тъга.

Неусетно Лоръл заживява истински в писмата си, а в гимназията – като насън. И не спира да пише на мъртвите – за новото училище, за новите приятелства, за необикновеното момче Скай, за музиката, за разбитото си семейство, за първото си истинско влюбване и най-вече за болката от загубата на сестра си. Както и за тяхната тайна.