Тайните на медитацията - Давиджи

Тайните на медитацията
Автор: Давиджи
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Аратрон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-05-30
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
В тази проникновена книга Давиджи споделя собственото си пътуване към духовното пробуждане и изследва позитивното влияние на медитацията върху физическото здраве, връзките, емоционалното благоденствие и духовния ни живот. Авторът разглежда различни техники, с чиято помощ умът преодолява хаоса и постига състояние на мир и спокойствие. Тук ще намерите напътствия за изпълнение на: визуална медитация, енергийна медитация, медитация със звуци и мантри, будистка медитация и други. Ще научите какви са често срещаните преживявания по време на медитативния процес и как да си съставите ежедневна медитативна програма.

Ако започнете всеки ден да отделяте време, през което да навлизате в себе си и в полето на чистото съзнание, ще свикнете да преминавате от активност към тишина, от индивидуалност към универсалност, от личното към цялото. Тази промяна в перспективата разширява способността ни да изпитваме щастие, благоденствие, любов и съзидателност.

Без значение дали сте начинаещи, дали имате опит с медитирането, или просто прибягвате до медитацията в моменти на „криза“, тази книга ще издигне практиката и целия ви живот на едно ново по-удовлетворяващо ниво.

Давиджи цяло десетилетие се обучава под ръководството на д-р Дийпак Чопра и д-р Дейвид Саймън, след което е назначен за пръв декан на Университета към Център „Чопра“. Той е квалифициран ведичен майстор и инструктор по Медитация с първични звуци.