Рецепти за съвършен брак - Кейт Кериган

Рецепти за съвършен брак
Автор: Кейт Кериган
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 145x210
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-06-26
Нашата цена: 12.04 лв
 

Треса е уверена модерна жена, която е сигурна в почти всичко: в кариерата си на успешен кулинарен писател, в страхотните си приятели, в изтънчения си нюйоркски начин на живот. Това, в което никога не е била напълно сигурна, са мъжете, и тъй като наближава четирийсет, опасността да не се омъжи, надвисва над нея като тъмен облак. Когато домоуправителят Дан, красив като мъж от реклама и с поглед, пълен с обожание, се появява на прага й, тя решава, че той е Единственият, и много скоро след това те вече са женени.

След еуфорията около подготовката и самата сватба в съзнанието на Треса се поражда ужасно съмнение – че може би Дан не е най-подходящият. Той не е от нейната среда, има ужасни навици, които я дразнят, но пък е много добър и я обича, и сексът с него е страхотен. Какво не е наред?

С нарастващи съмнения Треса посяга за съвет към дневника със спомени и рецепти на баба си Бернадин. Защото баба й и дядо й са имали такъв брак, за какъвто Треса винаги си е мечтала – съвършен. Или поне тя си е мислела така...

Дните на Бернадин през 30-те и 40-те години на 20 век в Ирландия преминават в очакване на голямата любов и е необходим цял един живот, за да разбере, че истинската любов не е любовта от пръв поглед, а тази, която нараства с времето и преминава през изпитания и жертви.

Тайните на ирландските рецепти и на щастливия семеен живот тя завещава на внучката си:

Бракът е като хляба, който правиш всеки ден – понякога става много вкусен, друг път – клисав, но ако си в настроение и добавиш към собствената си рецепта нещо необичайно, като шепа сушени плодове или индийско орехче, той придобива екзотичен, неповторимо пикантен вкус. И като всяко съвършено ястие изисква и любов, и търпение, и всеотдайност.

Две вълнуващи истории – една от миналото и една от настоящето ни разказват за търсенето на голямата любов, за перипетиите в брака и за откритието, че истинската любов трябва да се отгледа, трябва да я носиш в сърцето си и да я даряваш безусловно.

За авторката:

Кейт Кериган живее и работи в Ирландия. Тя започва кариерата си като журналист и редактор на едни от най-успешните младежки издания във Великобритания, където пише под истинското си име Мораг Прънти, преди да се завърне в родната Ирландия през 90-те години на 20. век. Има седмична колонка в Irish Mail и редовно участва в програмата на радио RTE – Sunday Miscellany. Романът й „Рецепти за съвършен брак“ има номинация за Романтичен роман на годината и е преведен на 20 езика.