Отвъд Рая - Владимир Стоичков

Отвъд Рая
Автор: Владимир Стоичков
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Киви"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-07-02
Нашата цена: 7.28 лв
 

Барселона дава среща на Георги, един отдавна напуснал родината българин, и австрийката Елена. Една любов, която обича на испански, а в раздора си говори на два различни езика. След поредната свада двойката се опитва да възстанови блаженото спокойствие в отношенията край бреговете на плажа Палестина в луксозния комплекс Рая. Там обаче нищо не е такова, каквото са очаквали.

Първоначалното усещане за свобода бързо се превръща в параноичен кошмар за Георги, когато Ги и Таис нахлуват в спокойното им съществуване и в една луда нощ двойките разменят партньорите си. Докато реалната Елена неусетно се изплъзва на Георги, той създава неин фикционален еквивалент в опита си да я задържи. Въображението се вплита в действителността, за да заживеят заедно в собствен паралелен свят. Но обвинението в едно неочаквано убийство поставя кулминацията на и без друго ескалиращото напрежение.

Парченцата от миналото се разпиляват в съзнанието на Георги в объркан емоционален колаж. Някъде в пъзела на спомена се крие предчувствието за дълго отхвърляна тайна. Ала чичовите думи ще проехтят през времето, за да отведат героя до неочаквано решение:

Винаги трябва да пазиш онова парченце свобода, което ще ти позволи да избягаш.