Алтия и Оливър - Кристина Морачо

Алтия и Оливър
Автор: Кристина Морачо
Обем: 300 стр.
Формат в мм.: 140x210
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-07-09
Нашата цена: 13.56 лв
 

Алтия Картър и Оливър МакКинли са приятели от шестгодишна възраст; тя е склонна да налита на бой, а той – да въдворява мир; тя е художникът, а той се увлича от наука.

Последната им година в гимназията отива към края си и Алтия започва да иска нещо повече от приятелство. От своя страна, Оливър иска единствено животът му пак да бъде нормален, но когато заспива в клас и се събужда след три седмици в леглото си без никакъв спомен за изминалото време, той разбира, че му се случва нещо много сериозно. После Алтия взема едно лошо решение и отношенията й с Оливър са разклатени. Той заминава за Ню Йорк, за да участва в клинично изследване на причините за съня с твърдото намерение да поправи онова, което не е в ред с главата му, а тя се качва в старата си кола и тръгва след него.

Пътуването им ще ги отведе от училищните купони и спокойствието на родната им Северна Каролина до пънк клубовете, нощния живот и болниците на Ню Йорк, преди отново да се изправят един срещу друг и да опитат шансовете си.

Роман за пънк рок, лоши решения, влюбване и обърканата красота на израстването, „Алтия и Оливър“ е безпогрешно насочен изстрел право в сърцето.

За автора

Кристина Морачо завършва литература в Бруклин Колидж. Като тийнейджър тя е активен член на Riot Grrrl, ъндърграунд феминистко пънк движение. Съвсем млада взима много лоши решения и за да ги поправи, се премества да живее в ранчо в Айдахо. Сега живее в Ред Хук, Бруклин, където пише и се учи да свири на китара.