A Cooks Tour. Приключенията на готвача - Антъни Бурдейн

A Cooks Tour. Приключенията на готвача
Автор: Антъни Бурдейн
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Smart Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-07-27
Нашата цена: 18.19 лв
 

Единственото нещо, което Антъни Бурдейн обича колкото готвенето, е да пътува, а „Приключенията на готвача“ е екзотичното и изключително вкусно бракосъчетание между тези две негови големи страсти.

Вдъхновен от въпроса „Кое е перфектното ядене?“, Тони поема в търсене на Свещения Граал на кулинарията.

Авантюристично настроеният готвач прекосява света надлъж и нашир, опитвайки местни деликатеси – от най-странни и неподозирани ястия до върховни постижения на кулинарията. Пътува до Камбоджа, през пътища с необезвредени противопехотни мини, за да стигне до територията на червените кхмери, и до Сайгон, където изяжда още туптящото сърце на отровна кобра. Цяло село в Португалия угоява прасе в чест на посещението му, а берберите в Сахара му приготвят печено агне под звездите на пустинята. От Москва, през Лондон, Мароко и Мексико – светът поднася ястията си на Тони, а той е готов да ги опита и да ни разкаже за тях.

Написана в типичния остроумен, занимателен и свеж стил на Антъни Бурдейн, „Приключенията на готвача“ е разказ за храненето, но и за хората, които то събира заедно – толкова различни, и толкова еднакви от единия до другия край на земята.

„Гонзо гастрономия – забавлението е неизбежно.“ – Ню Йорк Таймс

„Великолепна – Бурдейн представя света на храненето с цялата театралност и сериозност, които заслужава. Включил е всички котлони и резултатът ни оставя възхитени.“ – Ю Ес Ей Тудей