Символични техники в предсказателната астрология - Чарлз Картър

Символични техники в предсказателната астрология
Автор: Чарлз Картър
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-09-11
Нашата цена: 9.10 лв
 

Една от задачите на предсказателната астрология е да се систематизират методи, които достатъчно надеждно позволяват предугаждането на събития – както на качеството им, така и на точното време на настъпване.

Чарлз Картър – всепризнато най-добрият астролог на XX век, посвещава години от практиката си на експериментиране и изследване на различни символични методи за прогностика и времеви мерки за разгръщане и екстраполация на рождената карта във времето. Той и до ден днешен е известен с факта, че чрез своята методика предсказва собствената си смърт.

Тази книга е плод на дългогодишните му изследвания и представя неговата система за точно предугаждане на събития във времето чрез използване на символични дирекции. Книгата представлява практически учебник, илюстриран с примери и действителни случаи.

Символични методи и различни мерки за време

Методът на ректасцензията

Едноградусовият метод

Фракционният метод

Тълкуването на дирекциите

Предсказването на брак

„Мярката на смъртта”

Как се прави дирекционно разследване

Въпросът за точността и орбисите

Чарлз Ернест Оуен Картър (1887-1968) е английски астролог и писател, известен в целия свят с дълбокото си разбиране на астрологията и нейната символика, както и с дългогодишните си изследвания в областта на предсказателната астрология и методите за прогностика. Картър оказва мощно влияние върху астрологията и астролозите и до днес. Той още е известен като съосновател и първи директор на Факултета за астрологически изследвания в Лондон, и втори президент на Астрологическата ложа на Теософското общество. През 1955 г. Картър предсказва, че смъртта му ще настъпи през 1968 г. Умира на 81 години, на 4 октомври 1968 г. в 16:30 часа в Лондон.