Дъщерята на слугинята - Барбара Мъч

Дъщерята на слугинята
Автор: Барбара Мъч
Обем: 456 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-09-19
Нашата цена: 16.02 лв
 

Завладяваща история, в която отеква ехото

на „Слугинята“ на Катрин Стокет

Епично пътуване. Несигурна любов. Трайно приятелство.

Катлийн Харингтън напуска родния си дом в Ирландия през 1919 година, за да отпътува към Южна Африка и да се омъжи за годеника, когото не е виждала от пет години. Изолирана и самотна, тя намира утеха в приятелството на дъщерята на прислужницата си, Ада. Под ръководството на Катлийн Ада се превръща в талантлива пианистка и читателка, която не устоява на изкушението да обръща страниците на дневника на Катлийн и да открие тайните, които тя се опитва да скрие.

Когато Ада е компрометирана и установява, че чака дете от смесена раса, тя избягва от дома си. Отхвърлена от собствените си сънародници, е принудена сама да създаде живот за себе си, за детето си и за музиката. Катлийн обаче все още вярва в Ада и дръзва да наруши ограниченията на апартейда, за да я открие. Отвъд жестокостта на тяхната разделена страна съществува любов, надежда – и изкупление.

„Дъщерята на слугинята“ е изумителен и предизвикващ размисли дебют, който обрисува драмата и скръбта на две забележителни жени на фона на красива, но разделена земя.

***

Барбара Мъч е родена и израснала в Южна Африка. Внучка е на ирландски имигранти, които се заселват в Кару през 1900 г. Посещава училище в Порт Елизабет, а след това завършва университета „Роудс” в Южна Африка. Омъжена е и има двама синове. През по-голямата част от годината живее близо до Лондон, но при всяка възможност отскача до дома си в Кейп Канаверал.

Барбара Мъч е партньор в управлението на консултантска фирма. Основател и консултант е на редица бизнес предприятия както в Южна Африка, така и във Великобритания.

Автор е на книгата „Karoo Plainsong“. Обича музикaта, има интерес към птиците и заедно със съпруга си са запалени по голфа.