Където злото властва - Йорген Бреке

Където злото властва
Автор: Йорген Бреке
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-09-26
Нашата цена: 12.74 лв
 

Оригинален трилър, сродяващ „Мълчанието на агнетата“ с романите на Дан Браун и Том Егеланд. След като оглави класациите за най-продавани книги в скандинавските страни, уникалният роман на норвежеца Йорген Бреке триумфира в 14 страни по света и се превърна в международен бестселър № 1, предлагайки неизпитвани досега тръпки за почитателите на романа на напрежението.

Берген, Норвегия, 1528 г.: Францискански монах пристига, за да вземе комплект скалпели от бръснар, които са свързани с общото им минало и страстта, която са споделяли.

Ричмънд, Вирджиния, САЩ, 2010 г.: Ефраим Бонд, директор на музея на Едгар Алан По, очаква резултати от ДНК-тест, който може да докаже, че е открил един от най-бруталните серийни убийци от пет века насам. Закъснял посетител обаче слага край на проучването и... на живота му.

Тронхайм, Норвегия, 2010 г.: По същия жесток начин е убита главната библиотекарка на библиотека „Гюнерус“, в сейфа на която се пазят уникални ръкописи. В хода на разследването е установено, че е изчезнала Книгата на Юханес, пергаментов ръкопис с изключителна културна стойност, но и съхранил смразяващи признания.

На американската полицайка Фелиша Стоун и норвежкия следовател Уд Сингсакер им се налага да обединят усилията си, за да открият жестокия престъпник, оставил кървави дири от двете страни на океана. И да разберат какви тайни е скрила Книгата на Юханес, в която един средновековен убиец е записал изповедта си върху пергамент, направен от кожата на жертвите си...

Ако си почитател на Томас Харис („Мълчанието на агнетата“, „Ханибал“), това е твоята книга. Но не копие на познатия бестселър, а оригинален роман, написан майсторски - увлекателен, четивен и зареден с напрежение, което ще те кара бързо да прелистваш страниците. Авторът преплита минало и настояще изключително умело, за да създаде превъзходен трилър, изпълнен с много мистерии и изненади. Нито едно събитие или герой в книгата не са такива, каквито изглеждат. Дори и палимпсестът, който е свързващото убийствата звено.

Убийствен дебют!

Book Page

Пристрастяваща... Пълна с напрежение... Харесвам тази книга!

Реймънд Хури

***

Йорген Бреке е роден през 1968 г. в Хортен, Норвегия. Учи в Норвежкия университет за наука и технологии, за кратко работи като учител, занимава се с литературна критика и журналистика. Дебюта си като писател прави с книгата „Където злото властва“, която излиза през 2011 г. и се превръща във феномен. През 2014 г. е издадена в САЩ, където е посрещната с овации от критиката и спечелва на автора голяма популярност сред американските читатели. В световен мащаб книгата има същия успех и се превръща в международен бестселър, като досега е преведена на 14 езика.