Батман Аполо - Виктор Пелевин

Батман Аполо
Автор: Виктор Пелевин
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-10-02
Нашата цена: 15.84 лв
 

Мистични ритуали в подземния свят на вампирите; посвещение в undead на млад руски вампир; тайнствени срещи със самия граф Дракула; приключения на границата между реалното и виртуалното; игра с ефектите на превъплъщенията, компютърните игри, комикса... „Батман Аполо” е поредният литературен блокбъстър на Пелевин.

В условната рамка на сюжета е разгърната мрачна алегория на глобалния свят. Посткомунистическа Русия, митът за американската мечта, западният неолиберализъм, модерните форми на политическия протест са елементи от чудовищен механизъм, конструиран и управляван от могъщи невидими сили, които владеят идеите, историята и живота на хората.

Този роман е за почитателите на фентъзи, на социално-политическата сатира, на философския трактат и за всички, които осъзнават кризата на съвременната култура и предпочитат да си задават въпроси пред смиреното участие в един зловещо режисиран спектакъл.

Саркастичен, сюрреалистичен, постмодерен, Пелевин е „запазена марка” в литературата.

„Виктор Пелевин e не само писател – той е социокултурен феномен и върховен национален гуру.“

Александър Свирилин

***

Виктор Пелевин (р. 1962 г.) е един от най-провокативните и най-влиятелните съвременни руски интелектуалци. Автор е на разкази, новели и на тринайсет романа („Омон Ра”, „Чапаев и Пустота”, „Generation П” му спечелват световна слава). Носител е на множество литературни награди, между които „Малкият Букър”, „Национален бестселър” и Германската литературна награда за литературна сатира „Рихард Шонфелд“. Книгите му са преведени на десетки езици и са издадени в милионни тиражи. Някои от най-популярните са екранизирани. Постановки по негови текстове се играят в театрите на Москва, Лондон и Париж.