Дъщерята на реките - Илко Минев

Дъщерята на реките
Автор: Илко Минев
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 90х60
Издател: ИК "Синева"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-10-17
Нашата цена: 13.65 лв
 

Втората книга на Илко Минев, авторът на „Преди да замлъкна", която беше едно доказателство за качествата му на писател ни показва отново един българин с истинска амазонска душевност. „Дъщерята на реките" би могла да бъде написана само от добър познавач на района, който се идентифицира със неговия „магически реализъм" и е загрижен за запазването на корените, на историята и на местната култура. Минев е от малкото автори, които успяват да уловят нюансите на една трудна територия, където космополитното съжителства с фантастичната нежност на реките и с привидното спокойствие на джунглата, която винаги крие изненади и трудности, които може да разбере само този, който вече ги е преживявал.

Силвио Персиво

„Дъщерята на реките" е една, в истинския смисъл на думата зашеметяваща история, която описва разорението на каучуко¬вите плантации и одисеята на златната треска по величестве¬ната Амазонка. Минев не само успява да плени нашето внимание от първата до последната страница, но и ни захласва с очаро¬вателни образи като Мария Бонита, Сандра и Олег. Четиво, кое¬то си заслужава да бъде погълнато на един дъх, за предпочитане до камината в студен и дъждовен ден.

Втората книга на Илко Минев го утвърждава като разказвач на истории от най-високо качество.

Несим Хамаои, Spisanie „Shalom"

Много отдавна не бях държал в ръцете си книга, която истински да ме развълнува... Благодаря, приятелю Минев, за чудесното пътешествие, което с твоя помощ направих на борда на „Дъще¬рята на реките" (A filha dos Rios).,. Като в сън се върнах към бре¬говете на река Мадейра по времето на треската за злато... Не е достатъчно само да те поздравя, дължа ти голямата си благодарност. Почувствах се малко Олег, малко Аморин, видях се на сала на Лола...

Жерсон Цимерман, бивш златотърсач и притежател на дрога