Игра за петима. Книга 1 - Бар "Луме" - Марко Малвалди

Игра за петима. Книга 1 - Бар "Луме"
Автор: Марко Малвалди
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Авлига"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-10-30
Нашата цена: 11.83 лв
 

В бар „Луме”, в малък крайбрежен курорт на Северна Италия, между шотовете еспресо и играта на карти, четирима кореняци и барманът Масимо бъбрят, спорят и разнищват убийството на млада жена в техния град.

Предизвикателният живот на жертвата ги кара да мислят, че смъртта й е свързана със света на наркотиците и безразборния секс, който е практикувала. И наистина първоначално заподозрените са двама от интимните познати на момичето. Но след като се абстрахират от любовта към слуховете, старите приятели от бар „Луме” започват да разплитат случая, като поставят Масимо в ролята на следовател-аматьор. И откриват, че нещата не са такива, каквито са изглеждали в началото.

Четиримата постоянни посетители на бара анализират престъплението и заподозрените, обсъждайки шумно своите наблюдения. А от аматьорското разследване на трагичната смърт на местно момиче, живописната проза на Малвалди сътворява забавна картина на съвременния живот в малкия италиански град.

***

Марко Малвалди е роден в Пиза през 1974 г. „Игра за петима” е първата книга от серията за Бар „Луме”, въвеждаща образа на бармана Масимо и четиримата пенсионери-кибици. За своите криминални романи Малвалди е носител на наградите Isola d’Elba Award и Castiglioncello Prize. В Италия книгите му се радват на огромен успех и на популярна телевизионна поредица.