Валентин Михов. В играта на живота - Георги Атанасов

Валентин Михов. В играта на живота
Автор: Георги Атанасов
Обем: 236 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-06
Нашата цена: 12.90 лв
 

Валентин Михов е спортен и обществен деятел. Започва футболната си кариера в детско-юношеската школа на ЦСКА, а по-късно играе в „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Академик“ (Свищов), „Червено знаме“ (Павликени). Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ и международни икономически отношения в УНСС. Работил е в Министерството на транспорта и в „Кореком“.

От 1990 до 1993 г. е президент на ФК ЦСКА, а в периода 1993-1994 г. е президент на БФС. Изпълнителен директор на ФК „Ловеч“ и ФК „Славия“. Повече от 15 години ръководи ПФЛ. Член на Борда на директорите на Европейската професионална лига. Почетен президент на Българо-австрийския мениджмънт форум. В периода 2011-12 е съветник на министъра на младежта и спорта.

За приноса си в спорта, за благотворителната, гражданската и социалната си дейност е награден с орден „Стара планина“.

Георги Атанасов е известен спортен журналист и политически коментатор. Професионалният му път преминава през вестниците „Работническо дело“, „Старт“, „Стандарт“, „24 часа“. Основател и главен редактор на изданията „Меридиан спринт“, „Меридиан мач“, „Топспорт“ и сайта Sport1.bg. Автор на пет книги.

В първата си биографична изповед Валентин Михов разкрива драматични и непрочетени страници от близката футболна и политическа история.

- как Михов предвиди чудото от „Парк де Пренс”;

- драмата около националния отбор в навечерието на САЩ’94;

- откровено за приятелствата и предателствата;

- могат ли да се печелят пари за спорта в България и как Симеон Дянков би „финансова дузпа” на Вальо Дузпата…