Диференциална психология - Томас Чаморо- Премусик

Диференциална психология
Автор: Томас Чаморо- Премусик
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 220х300
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2015-11-14
Нашата цена: 40.95 лв
 

Д-р Томас Чаморо-Премусик е международен авторитет по личностно профилиране и психометрично тестиране. Той е професор по бизнес психология в Юнивърсити Колидж, Лондон, вицепрезидент по изследванията и новаторството на „Хоган Асесмънт Системс“ и е преподавал в Лондонското висше училище по икономика и в Нюйоркския университет. Публикувал е над 100 научни статии в рецензирани и реферирани списания. Съосновател е на metaprofiling.com и е автор или съавтор на поредица от книги, посветени на психологията и връзките � с отделната личност и работната сила:

• Personality and Intellectual Competence („Личност и интелектуална компетентност“) заедно с Ейдриън Фърнам, 2005 г.https://en.wikipedia.org/wiki/Tomas_Chamorro-Premuzic - cite_note-22;

• The Psychology of Personnel Selection („Психология на подбора на персонала“) заедно с Ейдриън Фърнам, 2010 г.;

• The Wiley-Blackwell Handbook of Individual Differences („Наръчник на Уайли-Блекуел по индивидуални различия“) заедно със Софи фон Стъм и Ейдриън Фърнам, 2011 г.;

• Personality 101 („Въведение в личността“) заедно с Горкан Ахметоглу, 2012 г.;

• Confidence: Overcoming Low Self-Esteem, Insecurity, and Self-Doubt („Увереност: преодоляване на ниската самооценка, несигурността и съмненията в себе си“), 2013 г.

„Диференциална психология“ е съвременен учебник, който представя най-важната и нова литература върху личността, интелектуалните способности, мотивацията и други индивидуални различия като креативността, емоционалната интелигентност, лидерството и професионалните интереси.

Това трето издание е напълно ревизирано и осъвременено, за да включва най-новите и авангардни данни и анализи. Освен въвеждането на всички теми, свързани с индивидуалните различия, в тази книга се изследват и обсъждат важни подлежащи въпроси, например психодинамичен подход към латентните променливи, валидност, надеждност и корелации между конструктите.

Незаменим учебник за студенти от всички степени на висшето образование, „Диференциална психология“ осигурява базисните познания във всички аспекти на този клон на психологията.

Този учебник от д-р Чаморо-Премусик е отлично въведение в десетките аспекти на изследванията на личността и техните приложения. Освен това той осигурява уникална перспектива, която свързва психологическата теория с използването на оценките на индивидуалните различия в ситуации в реалния свят. Той е живо написан, забавен и изключително информативен.

Филип Л. Акерман,

професор по психология, Джорджия Инститют ъф Текнолоджи, САЩ

„Диференциална психология“ е моят предпочитан учебник в областта, защото е всеобхватен, актуален и многостранен. Всички мои студенти – от бакалавърска степен до постдокторанти – смятат тази книга за полезно и стимулиращо въведение в изследванията върху индивидуалните различия.

Софи фон Стъм,

лектор, Голдсмитс Юнивърсити, Лондон, Великобритания