Галвестън - Ник Пизолато

Галвестън
Автор: Ник Пизолато
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Оргон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-19
Нашата цена: 14.24 лв
 

Криминален трилър от създателя на НВО сериала True Detective!

„Това е най-добрият роман „ноар“ който съм чел през последните десет години.Той е тъмен, суров, секси, меланхоличен и изпълнен с огромна доза блестяща проза. Направо изпитвах истинска завист, докато го четях. “ – Денис Лихейн, „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“

„Виртуозна, ловка, велика криминална творба, философска на висотата на времето... Сказателна американска история на най-високо ниво.” - Дойчландфунк

„ГАЛВЕСТЪН е впечатляващ дебют, пълен с истини, роман завръщане, който успява да изведе жанра „ноар” много напред.” - ЧЪК ХОГАН, автор на „Дяволи в изгнание” и „Принцът на крадците”

Островът на злочестата съдба ГАЛВЕСТЪН. Никой не си тръгва оттук, без да е платил. Никой не идва тук, без да знае цената.

Докато се тормози от изневерите на своята приятелка с шефа си, животът на наемника Рой Кейди взема неочакван обрат, когато една сутрин научава, че е болен от рак. Но Рой не знае, че в ход вече има и друга фатална игра, която ще го забърка с младата проститутка Роки. Той ще трябва да се отърве от момичето... Или да не го направи. И историята сигурно щеше да си остане толкова тривиална, ако не беше написана от създателя на сериала True Detective Ник Пизолато! Пизолато възражда жанра „ноар” и строшава всички стереотипи с фигурата на Рой Кейди - един антигерой, който изживява своя катарзис и постига величие сред разрухата.

Филмови образи, сюжет от другата страна на закона, въздействащи описания на характери и места - ГАЛВЕСТЪН е роман, който отзвучава дълго, дълго, след като сме затворили книгата.