Първата работа на един милениъл - Мартина Маринова

Първата работа на един милениъл
Автор: Мартина Маринова
Обем: 196 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Алгол прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-21
Нашата цена: 12.74 лв
 

„Двайсет и четвърти май. Най-накрая разбрах!

Българската образователна система беше майка-кенгуру и аз, бебето-кенгуру, току-що бях изпаднала от торбата й. Туп! Здравей, Свят!“

Така започва тази книга-история, в която младият човек търси своето мястото в големия свят. А също и история за света, който днес наричаме глобално село, погледнат през очите на младия човек. История за чистия младежки ентусиазъм с който поколението израснало в несигурността на Прехода прегръща възможностите на света без граници, където самолетите могат да те отведат до всяка точка на света, а мечтите са големи, несбъднати и ярки. Какви приключения очакват 19-годишната „романтичка, грандоманка, нарцистична, любвеобвилна, с много изгледани филми, с много изслушани песни, а засега все още безработна, бездейна, нехайна“ Кая. Как ще се справи (или няма да се справи) с приятелството, любовта и… ейчар. Как ейчар ще приемат лудориите на 19-годишните момичета. И как 19-годишните момичета се справят с разочарованията, лудостта на сърцето и копнежа да бъдеш полезен.

"Мислех си, че да напишеш и издадеш книга е нещо, което се случва под носа ти, но винаги на другите. Но ето, че сгреших! Благодаря на всички мили хора, които ме подкрепиха и направиха чудеса, за да видим книгата на бял свят.

Надявам се книгата да те развълнува и да изпиташ удоволствието, което вложих, докато я създавах. Тайничко ще се надявам тя да ти донесе смисъла и желанието да преследваш целите си и да не се отказваш независимо какво ти се случва. Защото това е книга точно за това - да бъдеш себе си и да продължаваш смело напред. Да си малко странен, много влюбен, да паднеш и пак да успееш! Да си милениъл (разбирай, роден през 80-те или 90-те години) и да съхраниш ценностите си по пътя на реализацията."

Мартина Маринова