Правото и правата като културен феномен - Тенчо Колев

Правото и правата като културен феномен
Автор: Тенчо Колев
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-30
Нашата цена: 12.04 лв
 

В настоящия труд е разгледан за първи път в българската юридическа литература проблемът за културната същност на правата на човека и на самия правен ред. Целта на автора е чрез изследване на понятията „култура” и „дух” да представи правото и правата на човека и гражданина като взаимнообусловени културни феномени. От тази отправна точка са разгледани психологията и мултикултурализмът на двойката „Право-права” и правният плурализъм като културен феномен. Авторът отправя поглед и към новите предизвикателства пред правата на човека – виртуалната реалност и биотехнологиите.

Голямото предимство на книгата е съчетаването на сложните и нюансирани правни проблеми от най-висш порядък с лекия и достъпен стил на автора. Това я прави полезна и препоръчителна за всеки, който иска да разшири и обогати правната си култура.​

Авторът Тенчо Колев е дългогодишен препордавател в СУ "Св. Климент Охридски", ВТУ "Св. Кирил и Методий" и Благоевградския университет "Неофит Рилски". Сред трудовете му се откроява "Теория на правото", който е предназначен за подготовка на първокурсниците от специалност "право".