Бизнес на високи токчета: Истинското лице на модния свят - Тамара Мелън и Уилиам Патрик

Бизнес на високи токчета: Истинското лице на модния свят
Автор: Тамара Мелън и Уилиам Патрик
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-02
Нашата цена: 12.86 лв
 

Зад блясъка на модния подиум, света на лукса и парите нещата не са такива, каквито изглеждат.

Завладяващ мемоар на гениалната жена, създала най-сексапилните обувки.

Mail on Sunday

Тамара Мелън, съосновател на обувната империя “Джими Чу”, за първи път разказва своята забележителна и шокираща история. От трудното си детство, през редакторската длъжност във Vogue, до партньорството си с Джими Чу, тя ни предлага интересна равносметка за нещата, които са я направили такава, каквато е днес – една от най-успешните жени в света.

Труден семеен живот, битки с депресията, както и престой в рехабилитационен център белязват завинаги живота на Тамара. Решена да не се окаже въпреки трудносите, без работа и пари, живееща в мазето на родителите си под контрола на нейната майка алкохоличка, Тамара инвестира в това, което познава най-добре – модата.

В продължение на петнадесет години, борбата между финанси и творчество става един основните проблеми в живота на Тамара. С помощта на баща си, тя превръща инвестиция от £150 000 в компания за милиарди долари. Спечелила длъжността търговски пратеник на британския премиер и удостоена от кралицата с Ордена на Британската империя, Тамара привлича вниманието на медии като Vogue, Vanity Fair Harper’s Bazaar и Wall Street Journal.

Но успехът има висока цена. Главен изпълнителен директор - интригант, бурен брак, както и майка, която се опитва да й открадне трудно спечелените пари, са само част от премеждията, през които трябва да премине. Въпреки всичко обаче най-важното в живота на Тамара се оказва това, което е далеч от лукса и парите - любовта към дъщеря й и уважението към нейния баща.

Феновете на „Сексът и градът” ще се влюбят в тази книга – перфектна за любителките на модата.

Sunday Times

„Бизнес на високи токчета” е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес и предприемачество, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

За авторите

Тамара Мелън е съосновател на компанията Jimmy Choo, неин бивш главен изпълнителен и творчески директор в продължение на петнадесет години. След като напуска и продава акциите си, тя е съсредоточена върху изграждането на своя марка обувки и аксесоари, носеща нейното име. Тамара разделя времето си между Лондон и Ню Йорк.

Уилиам Патрик е съавтор на голям брой мемоари, включително бестселъра на Сидни Поатие „The Measure of a Man”. През 2007 г. печели Националната награда на САЩ за нехудожествени издания. Бил е част от „Харвард юнивърсити прес”, където пише романа си „Spirals”.