Враг пред портата - Невяна Кръстева

Враг пред портата
Автор: Невяна Кръстева
Обем: 332 стр.
Формат в мм.: 150х200
Издател: ИК "Авангард Прима"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-02
Нашата цена: 27.21 лв
 

Книгата "Враг пред портата" - анализ и оценка на влиянието на политическата среда върху маркетинга в туризма" се появява след разрастването на конфликтите в Сирия и между Украйна и Русия - две събития, които слагат траен отпечатък и върху българската икономика.

Повечето изследвания на влиянието на политическите събития върху конкретни икономически процеси описват само минали събития, връщането към които е практически невъзможно. Социално-политическата система е изключително инерционна, но и адаптивна. Това определя обкръжаващата среда в маркетинга, особено в областта на туризма, понастоящем като неустойчива политическа неопределеност със слабо прогнозируеми дълбочинни и негативни последствия.

Целите на изследването са:

1. Да се разкрият формите и направленията за анализ и оценка на влиянието на политическата обкръжаваща среда върху маркетинговите стратегии и по-специално в туристическия бизнес.

2. Да се обоснове значението на важни съвременни подходи за преодоляване на последствията на въздействието на политическите фактори и рискове върху маркетинга в туризма и да се предложат методически разработки за практическата им реализация.