Пръстенът на нибелунга. Валкирия. Книга втора - Елена Павлова

Пръстенът на нибелунга. Валкирия. Книга втора
Автор: Елена Павлова
Обем: 116 стр.
Формат в мм.: 210х305
Издател: ИК "Кибеа"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2015-12-03
Нашата цена: 22.25 лв
 

Дъщерите на Йорд, валкириите, съпровождат до Валхала с летящите си коне героите, паднали в битка. Но смъртта на храбрия Зигмунд ще накара девите воини да се опълчат на своя баща – всемогъщия Вотан.

Честта и любовта са поставени на изпитание, магията прекроява съдби, а вълшебният пръстен проблясва в мрака, очаквайки своето време.

Вълнуващите образи, описани от Елена Павлова и нарисувани от Петър Станимиров, пресъздават шеметно приказния свят на средновековния немскоезичен епос.

Кратка информация за автора:

Елена Павлова е българска писателка и преводачка, авторка на 24 книги-игри от близкото минало (под псевдонимите Кристофър Макдауъл и Върджил Дриймънд). Тя е многократна носителка на различни награди за разкази, 2 пъти призьор на конкурса за роман на ИК „Аргус“ и веднъж е избирана за български писател, представител на НФ-общността на „Еврокон“.

Кратка информация за илюстратора:

Петър Станимиров е български илюстратор, художник на комикси в списанията „Дъга“ и „Чуден свят“, издател на книги-игри. Носител е на редица награди, сред които „Гравитон“ за принос в бългаската фантастика, награда за най-добър класически комикс от 10 международен салон на комикса в Белград, награда за най-добра корица от „Книга за теб“, както и за най-добър художник за 2014 в областта на фантастиката (Еврокон).

Петър Станимиров е член на сдружение „Проектът Дъга“.

Председател е на секция „Комикс“ към Съюза на българските художници.