Знакът на меридиана - Лоренсо Силва

Знакът на меридиана
Автор: Лоренсо Силва
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-05
Нашата цена: 13.65 лв
 

Романът е отличен през 2012 г. с „Планета“, наградата с най-голяма парична равностойност в света след Нобеловата и възлизаща на 600 000 евро. Ситуиран в съвременна Каталуния, „Знакът на меридиана“ разказва за общество, в което властват корупцията, мръсните пари и арогантни престъпници, а срещу тях се изправя един съвременен Дон Кихот, мечтаещ за справедливост и една невъзможна любов.

Пенсионираният полицай Роблес е открит обесен на един мост в испанско градче близо до Барселона. Зад гърба си той има блестяща кариера, два ордена, дългогодишна служба в групите за борба с тероризма и престъпността в Каталуния.

Разследването на убийството е поверено на полицейския експерт Рубен Бевилакуа от Мадрид. В неговия екип са младата и интелигентна сержант Чаморо и полицаят новобранец Арнау. Не след дълго те откриват, че убитият има в банковата си сметка огромна сума, която не би могъл да спести от пенсията си, а около убийството се разкриват детайли, които подсказват, че то има характер на послание.

Екипът от Мадрид трябва да обедини усилията си заедно с полицията на Барселона и специалния отдел за вътрешни разследвания, за да разчете това послание.

Воден от чувството си за справедливост, Рубен Бевилакуа отваря кутията на Пандора, от която излизат корупция в полицията, безскрупулна престъпност, търговия с дрога и плът, но и призраци от собственото му минало. Защото убитият е неговият партньор и ментор, направлявал първите му стъпки като полицейски служител. Дали провесеният на каталунския мост труп не е послание, предназначено за самия него?