Денонощната книжарница на мистър Пенумбра - Робин Слоун

Денонощната книжарница на мистър Пенумбра
Автор: Робин Слоун
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-07
Нашата цена: 12.81 лв
 

В „Денонощната книжарница на мистър Пенумбра” лавиците, отрупани с книги, стигат високо, чак до тавана. Там, където се стига само със стълба, се спотайват мистериозни заглавия, изписани с причудлив шифър, за които няма информация дори в интернет. Те не се продават, а се заемат за четене на посветени в голяма тайна членове на древно общество. И така е било от векове.

Всичко това се променя, когато в книжарницата работа започва Клей Джанън. Изпълнен с любопитство към тайните книги и техните читатели, той впряга в разгадаването на загадката модерните технологии. На помощ се отзовават не кои да е, а могъщите „Гугъл” със своята изумителна изчислителна мощ.

Модерността атакува традиционната мъдрост… но дали книгите няма да се окажат по-могъщи от компютрите?

„Отчасти любов към книгите, отчасти технологична медитация, отчасти задъхано приключение, отчасти реквием… абсолютно удоволствие, пълно с топлина и интелигентност.”

The New York Times Book Review

„Книга за страстта – към книгите, към историята, към бъдещето… Обичам всичко в нея!”

Кори Доктороу

„Старомодно приключение с модерен привкус – пътешествие между страниците и екрана, между мастилото и пикселите, между буквите и байтовете… Слоун съчетава модерното, технократско отношение към книгата и четенето с традиционната романтика на отрупаните лавици и потапя читателя във вихрушка от попкултура, меми и тайни общества…”

Милена Ташева, AzCheta.com