Утвърждения. Книга за оцветяване - Луиз Хей, Албърта Хътчинсън

Утвърждения. Книга за оцветяване
Автор: Луиз Хей, Албърта Хътчинсън
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 170x240
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-10
Нашата цена: 8.90 лв
 

Много съм развълнувана от съвместния ни труд с Албърта Хътчинсън. От дете обичам книжките за оцветяване. Съчетанието между прекрасните утвърждения, които аз използвам всеки ден, и красивите рисунки на Албърта ми донесе огромно удоволствие. Казано най-просто, утвърждение е всяко нещо, което мислим или изричаме. Много от нещата, които хората обикновено мислят и говорят обаче, са доста негативни и не водят до положителни преживявания. Ако искаме да изцелим живота си, трябва да променим модела и да се приучим да мислим и говорим положително.

Утвърждението отваря врати. То е отправната точка по пътя към промяната. Сякаш казваме на подсъзнанието си: „Аз поемам отговорност. Знам, че мога да направя нещо, за да се променя“. Когато говоря за правене на утвърждения имам предвид съзнателния подбор на думи, които ще ви помогнат да отстраните нещо от вашия живот или да създадете нещо ново.

И така, докато оцветявате тези красиви мандали и илюстрации, утвърждавайте пред себе си:

„Днес аз позволявам на творческите сокове да текат през мен като сила на изцелението. Красотата има естествено проявление.“

Изкуството е могъщ начин да изразим душата си и да разширим съзнанието си. Много ва­жно е да израстваме и да изразяваме по нов начин творческите си търсения, независимо от формата. Просто намирайте време да творите и да се забавлявате – това ще ви носи изце­ление и нови възможности. Аз започнах да рисувам чак на седемдесет години. Чувствам се чудесно, когато просто си играя с цветовете и образите и им позволявам да ме лекуват. Пътят на Албърта също я отведе до изцелението в изкуството. Но нека тя сама да ви разкаже.

Луиз Хей

Историята на Албърта Хътчинсън

Още от детски години житейският път на Албърта Хътчинсън е изпълнен с всевъзможни видове изкуство и с духовна съзнателност, която значително се разширява след едно повратно пътуване до Индия.

На средна възраст, след четвъртия рецидив на рака, Албърта достига до критична точка. „Чувствах, че имам пред себе си две възможности: да се самоубия или да направя нещо прекрасно. И тогава, като мълния, ме осени една идея: Да илюстрирам „Светулки“ на Рабиндранат Тагор!“

Впоследствие тя публикува много от своите целебни илюстрации и поетични философии. През 2007 г. създава собствена компания, „Home Made Books“. Издава десетки дизайнерски албуми, посветени на мандали, платове, тапети и килими, както и илюстрирани сборници с поезия и книги за изцеление.

„От собствен опит знам, че изкуството има силата да лекува –то излекува и мен. А книгите са вълшебни светове, които могат да ви поведат към необятни творчески измерения. Всичко носи в себе си движение и енергия, събира и разделя, танцува и пее, всяко нещо се ражда, расте и умира. Всичко съществуващо е взаимосвързано, свещено и божествено, ограничено по форма и време, но неограничено и безкрайно в същността си.“