Планета вода - Борис Акунин

Планета вода
Автор: Борис Акунин
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-10
Нашата цена: 15.75 лв
 

И отново Ераст Фандорин!

Джентълменът-детектив продължава своята самотна битка със злото. Три невероятни разследвания на Ераст Петрович са тема на трите повести, класифицирани според автора като "технократска", "носталгична" и "идиотска".

Двайсети век, донесъл безброй страдания на човечеството започва с надежди за един по-добър свят. Ераст Петрович се скита по света в търсене на спокойствие и душевна хармония, но се натъква на озадачаващи събития и заплетени престъпления, които постоянно го връщат към Стария занаят.

Съдбата го прави участник в потресаващи събития на загадъчен остров сред Атлантическия океан, къдетио се натъква не само на садистичен престъпник, но и на неща, които човещкият разум отказва да приеме за възможни.

Жестоко престъпление в затънтената руска провинция кара Ераст Петрович да напусне сладкия живот в Париж, за да намери убиеца на една жена, която някога е обичал.

И накрая... разследването на влаков обир в Полша изправя на пътя на Фандорин личности, на които предстои да решават съдбата на Русия, Европа и света; хора, които историята все още не е осъдила окончателно - кукловодите на предстоящата огромна човешка трагедия.