Древни извънземни на Луната - Майк Бара

Древни извънземни на Луната
Автор: Майк Бара
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-14
Нашата цена: 15.75 лв
 

Научният изследовател и автор на бестселъри Майк Бара е подготвил това илюстрирано издание за извънземни структури на Луната. Той проучва историята на лунните аномалии и ранните мисии на НАСА до Луната. Изследва необикновени развалини в региона „Централен залив“, използвайки снимки, направени от космическите апарати „Сървейър“, „Лунар Орбитър“ и „Рейнджър“. Анализира мисиите на НАСА до Луната и снимковите доказателства, подкрепящи тезата за съществуването на „прозрачен купол“, както и други аномалии в района Маре Крисиум, включително хексагоналната форма на самия район и „стъклените“ куполи върху кратерите Клеомед Ф и Клеомед Ф/а. Бара обсъжда популярната теория, че декорите от филма на Стенли Кубрик „2001 Космическа одисея“ са били използвани, за да бъде заснето „фалшивото“ кацане на Луната и изследва странната мисия „Аполо 17“ и теорията, че нейната цел е била проучването на огромната хексагонална развалина, намираща се близо до мястото на кацане. Бара описва как астронавтите са имали почти 30 минути, когато камерите не са ги снимали, за да изследват „входа“ към руините и да извадят няколко мистериозни технологични „обекта“ от един кратер наблизо. Той анализира доказателства от руски и американски космически апарати („Клементин“ и „Лунар Риконъсънс Орбитър“), включително няколко странни обекта, заснети в кратера Тихо. Бара описва политиката на изследването на Луната и как в момента космическите нации се надпреварват кой ще отиде там пръв. Накрая разглежда различните аргументи, подкрепящи тезата, че Луната е изкуствено явление и доказва, че би била идеално място за база на извънземни, извършващи генетични експерименти на Земята. Книгата съдържа и осем страници с цветни илюстрации.

За автора:

Майк Бара е научен изследовател с повече от 25 години, прекарани като инженерен консултант за големи космически компании (член на т. нар. „военно-индустриален комплекс“). Изнасял е множество лекции по най-различни теми, свързани с космическите науки, НАСА, астрофизиката и връзката между науката и човешкия дух. Освен това, има над 25 участия в научно-популярните предавания на History Channel „Древни извънземни“ и „Книгата с тайни на Америка“, които се излъчват по канала H2. Той участва и във втория сезон на най-новото предаване за НЛО феномени на History Channel „Хангар 1“. Майк участва и в документалния филм на NBC/Univeral и SyFy Network „Извънземни на Луната: Разкриване на истината“, заедно с астронавта на НАСА и американски герой Бъз Олдрин.

Други книги, издадени в България, са „Древни извънземни на Марс I-ва и II-ра част“ и „Древните извънземни и тайните общества”, в която разкрива връзката между тайните братства и древното присъствие на извънземни на Земята.