Цял живот събарям стени - Румяна Таслакова

Цял живот събарям стени
Автор: Румяна Таслакова
Обем: 138 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-19
Нашата цена: 9.10 лв
 

Две култури са в основата на житейския и творческия път на Румяна Таслакова, която е родена в София и на 17-годишна възраст емигрира в Кьолн – Германия.

45 години тя работи като журналистка в Дойче Веле и иницира издаването на 16 книги на радиостанцията. Как различните културни и социални влияния са се отразили върху нейните виждания, визии и преживявания, се вижда в новата ? книга.

Авторката споделя спомените си от преживелици и срещи в различни епохи и държави именно според високите мерки на сдържаното и овладяно чувство, с почтеност към истината и дори без намек за фамилиарност с читателя. В една интересно построена мозайка от случки и събития е разказано драматичното време на комунистическата действителност, а сетне и приповдигнатите и озарени мигове, белязали годините след демократичните промени в България. Таслакова споделя с читателите изпитанията, на които я подлага режимът, разказва за вълнуващите си срещи с основателите на СДС и със знаковите фигури на Радой Ралин и Константин Павлов, стожери на поезията и истината.