Дисциплина без драма - Д-р Даниъл Сийгъл и д-р Тина Пейн Брайсън

Дисциплина без драма
Автор: Д-р Даниъл Сийгъл и д-р Тина Пейн Брайсън
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-01-27
Нашата цена: 14.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Родителите са уморени от викове и наказания. Те се стараят да научат децата си на определени правила и норми, принципи и ценности, за да се впишат успешно в обществото. Често обаче усилията им остават безрезултатни.

Изхождайки от богатия си опит на психотерапевти и невролози, авторите предлагат ефективен подход за справяне с гневните изблици, напрежението и сълзите. Тяхната идея за дисциплина не е свързана с викове и наказания, а с осъзнат подход към решаване на възникналите проблеми. Желанието на родителя е да накара детето да разбере грешката си и да я поправи. За целта обаче често използва неподходящи средства: наказания, заплахи, подкупване, уговорки, крясъци, а понякога дори и шамари. Те не само не дават резултати, но и подкопават отношенията между децата и техните родители. Това всъщност са мерки, в които има повече драма и по-малко дисциплина.

Подплатена с истински истории и забавни илюстрации, книгата ще ви даде насоки как да работите осъзнато за разрешаване на конфликтните ситуации. По този начин не само ще решите конкретни проблеми, но и ще помогнете на децата си да изградят емоционални и социални умения, необходими за цял живот.