Въведение в Света на Кабала - Зев Бен Шимон Халеви

Въведение в Света на Кабала
Автор: Зев Бен Шимон Халеви
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2016-01-30
Нашата цена: 16.38 лв
 

Тази книга е въведение в Традицията. Тя описва нейния произход от позициите на Библия, митология и метафизика, за да изложи представи относно причините за възникване на Съществуването, каквито ги вижда еврейският мистицизъм. Включва сбит исторически обзор на Кабала, която е била известна още с названията "Дело на сътворението", "Пътници от Колесницата" или просто "Ония, които знаят".

Макар несъмнена основа на Традицията да е Библията, виждаме как тя попива външни езотерични влияния, за да се развие, преобразува и приспособи към съответен период и място. Така кабалистичните космология и психология възприемат антични, средновековни и съвременни форми, за да осветлят еволюционния процес и неговата цел да съдейства на "Бог да наблюдава Бог". Книгата синтезира творчеството на Халеви.

Зев бен Шимон Халеви е еврейското име на Уорън Кентън, роден през 1933 г. в семейството на сефаридски левит от Англия. Занимава се с Учението от двайсет и пет годишен, като посещава кабалистични центрове в Европа, Северна Африка и Израел; преподавал е из цял свят. Автор е на петнайсет книги, издадени вече на петнайсет езика, сред които иврит, японски и латвийски. Разглежда като своя сновна задача осъвременяването на Традицията. Главен наставник е в международното Кабала общество.