Свободата да бъда там, където искам. Животът ми като катерач - Райнхолд Меснер

Свободата да бъда там, където искам. Животът ми като катерач
Автор: Райнхолд Меснер
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 120х180
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-01-30
Нашата цена: 18.20 лв
 

Той първи изкачва Еверест без помощта на кислороден апарат и първи покорява 14-те най-високи върха в света. Неутолимата му жажда за свобода и непознати простори го отвежда на експедиции към ледовете на Гренландия и Антарктида, пясъците на Такламакан и високите плата на Тибет.

Сега, седем континента и десетки хиляди метри надморска височина по-късно, мъжът, променил облика на алпинизма, споделя със света безценния си житейски опит. В своята откровена автобиография "Свободата да бъда там, където искам" легендарният алпинист Райнхолд Меснер набелязва повратните точки, предопределили мирогледа и философията му за катерене, включително детските игри в подножието на Доломитите и фаталния инцидент на Нанга Парбат – „планината-убиец“, която завинаги го разделя с по-малкия му брат Гюнтер. Планината е суров учител, ала безпощадните ? уроци само засилват преклонението на Меснер към могъществото и загадъчността на Майката Природа. Преклонение, обуславящо избора му на свободен стил на катерене, който да съхрани чистотата на девствените планински склонове.

Книгата на Райнхолд Меснер е вдъхновяващ разказ от първо лице за един живот, изживян на върха на света, който ще отвори сетивата ви за неподозирани приключения и ще ви покаже, че невъзможното не е нищо повече от извинение.