Разследвания на престъпления, извършени от чужденци - Бранимира Клисурска

Разследвания на престъпления, извършени от чужденци
Автор: Бранимира Клисурска
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-02-13
Нашата цена: 13.76 лв
 

Настоящото изследване има за цел представянето на частна методика на разследване на престъпления, извършени от чужденци. То предоставя знания относно:

– наказателноправната, криминологичната и криминалистичната характеристики на престъпленията, извършени от чужденци;

– същността и особеностите на процесуалната организация на разследването на престъпления, извършени от чужденци;

– същността и особеностите на общата криминалистична организация на разследването;

– спецификите в организацията на отделните способи на доказване, при разследването на престъпления, извършени от чужденци.

Направени са редица предложения за отстраняване на пропуски и недостатъци в нормативната уредба и за оптимизиране на правната рамка. Също така са дадени тактически препоръки за криминалистичната организация на разследването на този вид престъпления, както и организацията на извършването на отделни процесуално-следствени действия.

***

​Бранимира Клисурска завършва специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2005 г. От 2006 г. е докторант по криминалистика в същия университет, като същевременно води семинарни занятия на студентите. През 2009 г. защитава докторска степен пред ВАК.

От 2006 г. до момента се занимава професионално с международно право и право на Европейския съюз, като участва в изготвянето на нормативни актове, с които се въвеждат в българското законодателство изискванията на правото на Европейския съюз.

Автор е и на статии в областта на криминалистиката и наказателния процес, които са публикувани в „Съвременно право“, „Правна мисъл“, „Бюлетин на Асоциацията на прокурорите в България“.