Достопочтеният ученик - Джон льо Каре

Достопочтеният ученик
Автор: Джон льо Каре
Обем: 624 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-02-19
Нашата цена: 21.12 лв
 

Британските тайни служби са компрометирани от действията на съветски двоен агент. Предателят е разкрит, но шпионската мрежа на Цирка е съсипана. Джордж Смайли, който е истинска легенда в разузнаването, се заема да възстанови репутацията на организацията. Назначен временно за шеф на тайните служби, той изпраща в Хонконг „Достопочтения ученик“ Джери Уестърби – агент, представящ се за журналист, който трябва да разбере какво крои московският Център за Китай и да помогне на Смайли да си отмъсти на съветския офицер Карла.

„Достопочтения ученик“ е втора част от знаменитата трилогия „Карла“, която започва с „Дама, поп, асо, шпионин“ и завършва с „Екипът на Смайли“.

С елегантен стил, умело заплетена фабула и остроумен диалог Джон льо Каре доказва за пореден път, че е едно от най-големите имена в шпионската литература.

„Всяка страница от тази книга излъчва интелигентност и изящество.“

Ню Йорк Тайм

„Един от най-хубавите английски романи на 70-те.“

Таймс

„Най-големият майстор на шпонския трилър.“

Нюзуик

Романът е отличен с наградите „Златна кама“ и „Джеймс Тейт Блек Мемориъл“

За автора:

Джон льо Каре (р. 1931 г.) е литературният псевдоним на Дейвид Корнуел – едно от най-големите имена в света на шпионския трилър. Романите му се отличават с високата си литературна стойност и в тях авторът разглежда основни морални ценности през призмата на патриотизма, шпионажа, целта, оправдаваща средствата. Льо Каре се прочува като върхов майстор на елегантния стил, умело заплетената фабула и остроумния диалог. Той познава отвътре света на шпионажа и достойно продължава вековната традиция, поставена още от Кристофър Марлоу и доразвита в наши дни от Греъм Грийн, Съмърсет Моъм и Джон Диксън Кар.