Реформи и... протести. Патриотични семинари - Петър Иванов

Реформи и... протести. Патриотични семинари
Автор: Петър Иванов
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ахат"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-02-17
Нашата цена: 10.92 лв
 

Изобилието на протести у нас е напълно неестествено, потресаващо и абсурдно от всякаква гледна точка.

Броят на протестите срещу замислените или осъществявани реформи у нас въобще не отразява реалната действителност в страната, а е свързан с машинации от политическо, финансово и икономическо естество. Виждаме и геополитически интереси на съседна страна.

Никъде по света няма такъв необозримо голям брой глупави протести на различни хора, които даже в някои случаи не знаят точно за какво протестират по улиците и площадите.

Може да се допусне, че протестирането е особена модификация на Празника, на уличните карнавали, тържества и купони. Протестите изглеждат като безплатно площадно забавление и веселие - бял роял, черешово топче, народни носии, гайди, танци, песни, хетънинг, стриптийз, знамена и др.

Протестите имат и медицинска функция: човек с определени комплекси намира възможности за тяхната компенсация, протестите снижават вътрешното напрежение на протестиращите, тук те отреагират отрицателни емоции, изливат натрупан гняв и др.

Обикновено след протеста тълпите хора изглеждат някак развеселени, умиротворени и успокоени, като че ли са били на успешен сеанс по групова психотерапия.