Книга за важните неща в живота - Михаела Дойчева

Книга за важните неща в живота
Автор: Михаела Дойчева
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-03-01
Нашата цена: 6.37 лв
 

Важно е не къде си срещнал някого, важното е накъде отивате - твърди Михаела Дойчева

Двадесет и две годишната студентка по право Михаела Дойчева влиза с летящ старт в литература. Първата й книга - ,,Книга за важните неща в живота” (издание на „Изида“), показва изненадваща за такъв млад човек мъдрост и желание за философски обобщения на съществуването ни. „Важно е не само да си жив, по-важно е как живееш“, „Важното е не да обичаш много хора, важното е какви хора обичаш“, „Важен е не броят на хората, които наричаш приятели, важното е да има поне един, когото можеш да наречеш истински“, „Важно е не къде си срещнал някого, важното е накъде отивате“ - са само някои от крилатите мисли на младата авторка, които със сигурност ще излетят от книгата и ще нахлуят във фейсбук пространството, за да бъдат харесвани и споделяни.

Многолюдна млада публика препълни залата на Народно читалище ,,Н. Й. Вапцаров” в София за премиерата на ,,Книга за важните неща в живота”, което подсказва потенциала на книгата да печели младите читатели. Михаела Дойчева направи емоционален прочит на част от творбата, която е вдъхновение за заглавието на книгата. Амбициозната и млада авторка развълнува публиката и провокира интерес към своите кратки разкази с есеистичен характер, съдържащи мъдри послания. Присъстващите я аплодираха дълго и отрупаха авторката с цветя и признания, а опашката от желаещи да получат лично послание от нея би предизвикала завист и в мнозина известни български писатели.

„Едно от нещата, които ни правят повече човечни, е споделянето на емоции и преживявания, на изводи за живота, до които сме достигнали. Виждаме, чуваме, осъзнаваме, че някой е усетил същите неща като нас, проумял е същите истини, и ето – вече ни е близък. Това, което всеки търси в този голям свят, пълен с милиарди различни хора, е разбиране. В забързания живот, който водим, обаче все по-рядко ни остават време и енергия да преоткриваме себе си. Тайната на себеусъвършенстването се крие именно в това да отделяме време, през което да преосмисляме и извличаме мъдрост от своите и чуждите преживявания. Най-елегантният начин да направим това е чрез книгите. Тази книга ви предлага една „кутия“, пълна с емоции, от която можете да си вземете това, което ви харесва, а и да оставите това, което ви тежи. Нека в един свят на отчуждението да използваме изкуството и литературата, за да преодолеем различията си и просто да се обичаме!“ - сподели Михаела Дойчева.