Елизабет е изчезнала - Ема Хийли

Елизабет е изчезнала
Автор: Ема Хийли
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Orange Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-03-30
Нашата цена: 13.56 лв
 

Мод постоянно забравя. Приготвя си чаша чай, но забравя да го изпие. Отива до магазина и забравя защо. На моменти не разпознава нито дома си, нито собствената си дъщеря. Но има едно, в което Мод е сигурна: приятелката й Елизабет е изчезнала. Мод има бележка в джоба си, която казва същото. И без значение колко души я убеждават да се откаже от търсенето си и да не задава въпроси, тя ще разплете нещата докрай. Защото някъде в опустяващото й съзнание лежи отговорът за неразрешена загадка отпреди седемдесет години, за която всички са забравили.

Всички, но не и Мод.

Награда Costa за дебют, 2014

Номинация за Goodreads Choice Award за дебют, 2014

Ема Хийли пише първата си книга, когато е едва на 4 години, а на 8 вече казва на учителите си как един ден ще бъде писателка. На 12 пък, вдъхновена от филма „Баровки“, решава, че желае да е адвокат. Нужни са цели 10 години, за да се върне към писането.

Ема Хийли израства в Лондон, където учи в колеж по изкуства и специализира книговезане. Работила е в две библиотеки, две книжарници, две галерии и два университета. Кариерата в света на изкуствата дълго време е била най-важното за нея, докато писането не измества всички други занимания. През 2010 година Хийли се мести в Норич, за да се подготвя за магистратура в Университета на Източна Англия и остава да живее там. „Елизабет е изчезнала“ е първият ѝ роман. Той печели наградата Costa за дебютен роман през 2014 година и е номиниран за National Book Award.