Серенгети не трябва да загине. 367 000 животни търсят свой дом - Бернхард Гжимек, Михаел Гжимек

Серенгети не трябва да загине. 367 000 животни търсят свой дом
Автор: Бернхард Гжимек, Михаел Гжимек
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 120х180
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-04-04
Нашата цена: 8.19 лв
 

Осъвремененото издание на книгата, положила основите на модерната природозащита, вече е факт - легендарната "Серенгети не трябва да загине" на д-р Бернхард Гжимек и Михаел Гжимек.

Бернхард Гжимек пламенно защитава тезата, че африканските степи трябва да бъдат част от световното културно наследство и трябва да бъдат опазени на всяка цена. Смятан за основоположник на модерния туризъм, само за няколко десетилетия немският биолог преобразява изцяло пейзажа и жителите на Източна Африка. Стотици хора се отправят към Танзания по следите на описаното от двамата природозащитници...

В земите на лъвовете, сред отворените ширини и тропота на копита в сърцето на митичния Черен континент се спотайва невероятна природа, която векове наред е примамвала любопитството на пътешественици, изследователи, ловци и туристи. Там в Танзания на предела на Кения Национален парк „Серенгети“ крие изчезващото съкровище на богата фауна и девствени африкански райони. В средата на миналия век обаче британските власти настояват за намаляване територията на това уединено пространство. В степите, където природата е дала първия дом на човечеството, сега то заплашва да я унищожи. Тогава двама отдадени зоолози баща и син Бернхард и Михаел Гжимек се отправят към „Серенгети“, за да проследят ежегодното движение на едрите животни, за да очертаят тяхната територия. Никой никога не се е захващал с подобно начинание, но немските учени са решени, че „Серенгети“ не трябва да загине.