Фондацията + CD с 14 песни - Лилия Илиева

Фондацията + CD с 14 песни
Автор: Лилия Илиева
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-04-06
Нашата цена: 17.20 лв
 

Биографична книга за група „Фондацията” от Лилия Илиева – журналист от списание „Ева”. Книгата описва историята на групата и на музикантите в нея – Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Венко Поромански от „Те” и Славчо Николов от „БТР”. Включени са много интервюта със самите музиканти, които разказват историите на собствените си групи, както и историите на някои от най-популярните песни, които пеят с „Фондацията” като „Дива роза”, „Клетва”, „20-и век”, „Червило”, „Няма връщане назад”, „След 10 години”…

Иван Лечев говори за своя вкус към хубавото вино, за сблъсъците си с медиите и за жените в своя живот, а Кирил Маричков разкрива вижданията си за ГМО-храните, за Бог, еволюцията и за демокрацията. Той споделя и какво са си казали с Брус Дикинсън при срещата си в Лондон и как „Щурците” за малко да подгряват турне на „Ролинг стоунс”.

Славчо Николов описва как „БТР” са изпълнили „Спасение” на китайски в Китай и как са били представени като автори на Knockin On Heaven s Door във Виетнам.

Дони разказва за посещението си в Тибет, за кампанията „Не на страха“, за пиесата „Секс, наркотици и рокендрол“ и за това как с Момчил са си купили един от автомобилите „Чайка” на Тодор Живков.

Барабанистът Венко Поромански пък споделя за своята работа с носителя на 6 награди „Грами” Майк Стърн и за концерта с Джон Лорд.

Музикантите от групата разказват и подробности за последното си турне – в Австралия и Нова Зеландия през февруари, където са се срещнали с много българи и са опознали местната фауна.

За краткото си съществуване от 2013 г. насам супергрупа „Фондацията“ превърна черно-белите ни спомени в цветни и върна живота на някои от най-обичаните български песни.

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански обиколиха заедно България и света, зарадваха феновете си на четири континента и само месец преди появата на тази книга се завърнаха от турне в Австралия и Нова Зеландия. Няколко поколения музиканти обединиха своята енергия и талант, за да съхранят стойностната българска музика.

Книгата „Фондацията“ разказва за тяхното пътуване във времето, музиката и по света. Тя е плод на над 50 часа разговори с Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които говорят пред журналиста Лилия ИлиЕва за историята както на самата група „Фондацията“, така и на „Щурците“, „ФСБ“, „Б.Т.Р.“, дуета Дони и Момчил и „Те“. Това са музиканти, получавали „Грами“, канени да подгряват Rolling Stones и да записват на Abbey Road, музиканти, пробили в MTV и наредили се в класации на световни списания до U2 и Oasis.

Петимата сами разказват историята на песни като „20-и век“, „Червило“, „Няма връщане назад“, „Вълшебен цвят“, „Дива роза“, „Да погледна в теб“, „Уморени крила“, „Две следи“, „Пак ще се прегърнем“, „Този филм“, „Вкусът на времето“, „След 10 години“, „Страхотен ден“ и „Клетва“.

Това са парчетата от първия албум на „Фондацията“, който придружава тази книга. В него групата свири заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликаров.

Съдържа приложение със снимки от 16 страници.

Съдържа диск с първия албум на група „Фондацията”. В него групата свири заедно със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликаров.