Хаос - Людмила Андровска

Хаос
Автор: Людмила Андровска
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Делакорт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-04-26
Нашата цена: 9.10 лв
 

Романът „Хаос“ е прекрасен бисер за болката от живота. Метафора за вечния кръговрат на сцената на малко селце на брега на морето.

Там, където условията за живот са мизерни, колибите – малки, светът около селото отдавна е замрял, неизменно е единствено времето. Идилията и спокойствието са измамни. Напук на всички традиции, в този свят се загнездва хаосът и процъфтява. Хората се лутат, търсят отчаяно, притихнали, следват единствено копнежа си за любов и закрила. Дори само това е убийствено.

И Ванда, селската акушерка, води безличен тежък живот, доплита черната си жилетка, както традицията повелява. Тя е най-близко до истината за живота и смъртта и най-накрая проумява как хаосът сътворява неизбежен ужас в душите. Единствено морето си остава, каквото винаги е било.

„Романът „Хаос” на Людмила Андровска е всъщност летопис за неумолимия ход на времето. Пред който човешките щения изглеждат мимолетни и несъществени. Но той е и сага за миналото на едно общество, решило по принуда да скъса със същността си. Да се промени в сблъсъка между доброто и злото, сринал из основи патриархалния бит.

Книгата е увлекателна, необичайна, тревожно-красива като идея и като полет на мисълта. Написана майсторски, тя е нещо много свежо в общата картина на съвременната българска литература. Едновременно като тематичен спектър е далеч от регионалното, делничното, вече познатото. Вълнуваща, опиваща като омайно вино сага за отминалата вечност. Която все пак стъпва в съвремието чрез многоцветното перо на авторката…“

Георги Николов