Вдовицата на бога - Пламен Григоров

Вдовицата на бога
Автор: Пламен Григоров
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Распер"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-05-02
Нашата цена: 11.83 лв
 

Това е един роман за пресътворяването и преображението на човека и неговата дейност. Един роман за властта и парите, за живата и смъртта, за любовта и омразата, за безсмъртието и вечността. Един роман за „невидимия свят”, в който живеем и умираме, за онова, което знаем или не знаем, но което съществува и нашите съдби са обвързани с него.

Всеки един от главните герои в романа преживява своя катарзис и своето преображение по своему. Но над всички е Пантелей Пантев.

„...Той можеше да вижда насън като наяве. Затваряше очи, спомняше си миналото и виждаше бъдещето. Можеше „да влезе” във всеки човек, можеше да го „изтрие” и да вкара в тялото му друг, който да изпълнява безпрeкословно неговите заповеди. Можеше да подчини всеки човек или животно и да го превърне в своя марионетка.

Научи се да излиза от тялото си и да се вселява в съзнанието на друг. Но не го правеше. Петдесет години живя с товара на Силата като обикновен човек и не пожела да се ожени за Вдовицата на Бога. А тя му се предлагаше с цялата си прелест и зловещина. Но пред нея Пантелей Пантев предпочете Поезията...

Само че Властта - Вдовицата на Бога, го беше залюбила до смърт...”