Как да се мотивираме за спорт - Деймън Йънг

Как да се мотивираме за спорт
Автор: Деймън Йънг
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 120х170
Издател: ИК "Алма"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-05-14
Нашата цена: 9.01 лв
 

Какво е общото между Харуки Мураками, Чарлс Дарвин и Аристотел? Освен че са постигнали световна слава с работата си, те са обединени и от страстта си към спорта. Идеята за хармонизиране на физическите и умствени способности е известна още в Древна Гърция, но днес водим все по-заседнал живот. В контекста на ленивото ни ежедневие авторът Деймън Йънг предлага бърз и ефективен план за мотивация: спортът не само помага на тялото в здравословен и естетически план, но физическата активност подпомага умствените способности.

Посланието на „Как да се мотивираме за спорт“ към читателите не е „просто го направи“. Книгата предлага нов интелигентен подход към спорта, основаващ се на одухотвореност, движение, амбиция и постоянство: „просто направи промяната“.

Деймън Йънг е австралийски философ, писател и коментатор, почетен член на катедрата по Философия в Университета в Мелбърн, автор на няколко книги, между които и „Виното на Волтер и други философии“. Живее в Мелбърн със съпругата си, сина си и дъщеря си.