Шести патрул - Сергей Лукяненко

Шести патрул
Автор: Сергей Лукяненко
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 125х200
Издател: ИК "ИнфоДар"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-05-24
Нашата цена: 14.96 лв
 

От незапомнени времена, от зората на човечеството, Различните – Тъмни и Светли – си противостоят, за да съхранят равновесието на силите на Светлината и Мрака. Магове, вещици, върколаци, вампири и други Различни живеят сред хората, които не подозират за съществуването им. Доброто и злото водят безкрайна, жестока борба, но именно тя поддържа баланса, без който дори Сумракът не може да оцелее. Какво ще стане, ако равновесието се наруши? Възможно ли е това вече да се случва неусетно, в ежедневието ни, и злото тихо и незабележимо да е победило във вековната битка? Апокалипсисът наближава и Различните от целия свят трябва да възродят прастария, но забравен от всички Шести патрул, за да предотвратят неминуемото.

С новия роман от серията за Патрулите Сергей Лукяненко ни повежда на още по-удивително приключение, но ни изправя и пред неочаквани въпроси: Доколко мрачен е Мракът, доколко светла е Светлината и колко трудно е да си просто човек?

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.
Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.
Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.
„Сравняват поредицата на Сергей Лукяненко „Патрулите” с „Хари Потър”, което не е неточно. По удачно би било обаче сравнението с популярните поредици за магия / вампири / любов като „Здрач” на Стефани Майър ( по, която са заснети филми ),”Истинска кръв” на Шарлейн Харис ( по, която има сериал) и „Анита Блейк” на Лоръл К. Хамилтън (интересът към която не спада).Те се развиват в леко променена версия на нашия свят, където сред обикновените хора живеят вещици, вампири, метаморфи, магьосници и гоблини,които имат чудновати междувидови отношения, участват в отмъщения, предизвикват раздори и се месят в съдбата на човечеството...Лукяненко предлага оригинален руски образец на този жанр.”

- The Guardian

„Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.” - The Sydney Morning Herald

( Australia )

„Руският еквивалент на Дж.К.Ролинг.Забележително четиво”

- Daily Telegraph

„Книгата по нищо не отстъпва на предишните романи от поредицата за Патрулите.”

- Romanteg.com

„Пленителна....Един от най-оригиналните и четивни свръхестествени романи от известно време насам.”

- Scotland on Sunday