Безмълвно минало - Майкъл Бейдън, Линда Кийни

Безмълвно минало
Автор: Майкъл Бейдън, Линда Кийни
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 125х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-06-21
Нашата цена: 12.74 лв
 

Майсторски дебют – първият от серия зашеметяващи романи в съвременния съспенс.

Мани беше уверена, че изрядната визия говори за добре организирано съзнание.

„Безмълвно минало“ събира световете на криминалистиката и закона и представя един неустоим отбор срещу престъпността. Филомена "Мани" Манфреда е адвокатът на онеправданите... Д-р Джейк Роузън е заместник главен съдебен лекар на Ню Йорк... Когато мъртво тяло е открито под строителната площадка на един мол в близост до планините Катскил, Джейк е повикан на местопрестъплението от своя по-възрастен ментор, д-р Питър Харигън, за да изследва костите. По-нататъшното разследване води до ужасно откритие: още останки с поразителни аномалии. След като една от жертвите е идентифицирана, семейството на починалия наема Мани да ги представлява и заедно с Джейк, тя е въвлечена в ужасяващ водовъртеж на убийство и измама с нарастваща планина от трупове. Те се натъкват на една мистерия, неразгадана няколко десетилетия, включваща отдавна затворена психиатрична клиника, шокиращи медицински експерименти и проблемна и трагична любовна връзка.

„Прекрасно написана… Бейдън и Кийни са титани, а „Безмълвно минало“ направо блести.“
Patricia Cornwell

„Да те побият тръпки… Държи дори най-далновидния читател под напрежение до последната страница…“
Ann Rule

„Задоволяващо четиво както за феновете на медицинските кримки, така и за почитателите на класическите мистерии.“
Decatur Daily

„Бейдън и Кийни ни сервират бягства на косъм, изобилие от заподозрени, впечатляващи криминалистични детайли и добра старомодна романтика.“
Phillip Margolin, Book Page

МАЙКЪЛ БЕЙДЪН е известен американски съдебен патолог и водещ на телевизионната поредица „Аутопсия“ на HBO. Давал е показания като експерт в съдебни зали в Щатите и е признат за един от водещите учени в сферата на съдебната патология.

ЛИНДА КИЙНИ е опитен юрист по наказателно право и юрист-коментатор за CNN.
Двамата са съпрузи и се говори, че са се запознали в моргата. Те пишат за света, който познават най-добре. Читателят с удоволствие ще открие, че главните герои в романа са прототипи на авторите.