Лидер за 60 секунди - Фил Дорадо

Лидер за 60 секунди
Автор: Фил Дорадо
Обем: 0 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Анхира"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-07-12
Нашата цена: 9.10 лв
 

Всичко, което трябва да знаете за лидерството, за 60 секунди.

За кого е предназначена тази книга?

Както за хората на формалните, традиционни управленчески позиции, така и за неформалните лидери, които не са признати като такива в организационната структура на компанията. Освен това има бъдещи лидери, някои от които са били отхвърлени от организацията, за която са работели.

Тази книга е и за тях. Има потенциални лидери, хора с качества да ръководят, които никога не са се възприемали като такива. Тази книга е също за тях.

Тази книга е обобщение на тридесет основни елемента на лидерството в лесно възприемчиви глави, които могат да се прочетат за шестдесет секунди. В нея ще откриете тридесет кратки разказа по действителни случаи от практиката, които ще ви помогнат да възприемете основните идеи по-лесно.

И все пак, не искам да се чувствате подведени от заглавието на книгата. Така че, ако отваряте тази книга с намерението да разберете как да се превърнете в лидер за шестдесет секунди, ето тайната:

60 СЕКУНДНИЯ КУРС ПО ЛИДЕРСТВО

Върнете се назад във времето и помислете за най-добрия лидер, който сте имали и за най-лошия.

1. Направете списък с всички неща, които са били направени за вас и за които сте били благодарни.

2. ПРАВЕТЕ ГИ ЗА ДРУГИ ХОРА. ПОСТОЯННО!!!

3. Направете друг списък с нещата, които са били направени за вас и за които сте намразили лидера си.

4. НЕ ГИ ПРАВЕТЕ ЗА ДРУГИТЕ. НИКОГА!!!

А вие си мислехте, че да бъдете лидер е сложно.

Източник: Дии Хок, основател на Visa. За първи път чух за този метод, който те превръща в лидер за шестдесет секунди, от Том Питърс, който го използваше понякога в своите презентации.

И така, ако това, което искахте е да научите е кратка формула, която да ви превърне в лидер за шестдесет секунди – това е тя. В такъв случай няма смисъл да четете нататък.