Програмиране с Java™ SE 8 - основи на езика в примери - Алексей Василев

Програмиране с Java™ SE 8 - основи на езика в примери
Автор: Алексей Василев
Обем: 724 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Асеневци"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-07-24
Нашата цена: 27.25 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата е предназначена за самостоятелно изучаване на Java - един от най-популярните и най-търсени езици за програмиране. Разглежда се версия Java SE 8.
Опитът показва, че един материал се усвоява най-добре, ако е илюстриран с примери. Ето защо в книгата последователно и с много примери са разгледани практически всички основни теми, които така или иначе формират парадигмата за програмиране в Java - базови техники за създаване на програми в Java; класове, обекти и масиви; презареждане на методи; ламбда изрази; наследяване и предефиниране на методи; използване на интерфейси; обработка на събития и изключения; многонишково програмиране; шаблонни класове; създаване на приложения с графичен интерфейс; създаване на аплети.
В допълнение към гореизброените се обсъждат и много други механизми и въпроси.
За удобство при усвояването на материала книгата е разделена на относително неголеми глави. Всяка глава съдържа примери за решаване на различни задачи, и завършва с кратко резюме, чиято цел е да облекчи усвояването на материала.
Книгата ще послужи за пътеводител, приятел и надежден помощник на онези, които са решили да се приобщят към обществото на Java програмистите. Авторът е положил максимални усилия да направи съдържанието достатъчно разбираемо и нагледно.