Ричард Лъвското сърце - Турвал Стен

Ричард Лъвското сърце
Автор: Турвал Стен
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-08-14
Нашата цена: 9.92 лв
 

На 6 април 1199 г. умира Ричард I, кралят на Англия. За бъдните поколения ще остане познат като Ричард Лъвското сърце. На петнадесет години повежда войска срещу баща си. Четиринадесет години по-късно става папският избраник, който да поведе третия кръстоносен поход за завладяването на Йерусалим. Главният му враг е предводителят на мюсюлманите Саладин. Дали обаче е вярно, че той е Божият избраник, както твърди майка му? И наистина ли Саладин е самият Сатана?
"Ричард Лъвското сърце" е компактен роман за мъж, който живее в сянката на собствения си мит, фанатичен пълководец, който трябва да завладее най-голямата светиня на света, и крал, който бързо става уязвим.
Романът се базира на щателна предварителна научна подготовка и рисува убедителен литературен портрет на човек, който е занимавал историци, поети, автори на романи и читатели столетия наред.

Турвал Стен е роден през 1954 г. и дебютира през 1983 г. Оттогава е издал множество романи, пиеси, стихосбирки, разкази, детски книги и есета. Отличил се е като един от най-международно ориентираните норвежки писатели.