Слънцето на Салерно - Ане-Мари Ведсьо Олесен

Слънцето на Салерно
Автор: Ане-Мари Ведсьо Олесен
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-08-14
Нашата цена: 10.83 лв
 

През 1139 г. младият Едгар от Рочестър по заповед на краля на Сицилия е изпратен в прочутото по онова време лекарско училище в Салерно. Годините, които са необходими на Едгар до завършването на образованието му там, той и съучениците му прекарват зад защитените стени на училището, обкръжени единствено от преподаватели, благоуханни билки и гледката над бляскавото синьо море.
Когато вече завършилият Едгар напуска училището, за да последва френския крал Луи на Втория кръстоносен поход, претърпял катастрофален провал, той - поради присъщата за него смесица от даровитост и наивност - бързо се превръща в пионка в циничните дворцови интриги и става безпомощна жертва в играта между лишения от предприемчивост крал и неговата красива, дейна кралица, Елинор.
Романът ни представя любовната история между Елеонор Аквитанска и лекаря Едгар, елегантно вплетена в разказа за истински исторически лица и събития от Втория кръстоносен поход, чийто ход в действителност е бил драматичен и колоритен, каквото е и описанието му в романа.

Ане-Мари Ведсьо Олесен е родена през 1962 г.в Копенхаген. По професия авторката е лекарка, но след успеха на дебютния си роман "Слънцето на Салерно" се отдава изцяло на творческото поприще. Автор е на девет романа, множество разкази и оперни либрета.