Придворната дама - Ане-Мари Ведсьо Олесен

Придворната дама
Автор: Ане-Мари Ведсьо Олесен
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-08-14
Нашата цена: 12.65 лв
 

"Придворната дама" е първата част в поредица от три самостоятелни романа за изобретателната Мадлен дьо Мондидие. XVI век, Франция. Бушува кървава религиозна война между католици и хугеноти.
Макар че на трона вече е обявеният за пълнолетен Шарл IX, реално все още управлява майка му Катерина Медичи. Младата, красива и войнствена Мадлен дьо Мондидие пристига в Париж и става придворна дама на Катерина, но скоро се влюбва във водача на хугенотите Луи дьо Конде.
Докато страната е на прага на разпад, Мадлен трябва да оцелее сред подлите политически и еротични игри на френската аристокрация.
"Придворната дама" е едновременно вълнуващ и цветен роман за един от най-драматичните периоди в европейската история и вечната история на една жена, която трябва да намери пътя си в живота и в любовта.

Ан-Мари Ведсьо Олесен е родена през 1962 г. в Копенхаген. По професия авторката е лекарка, но след успеха на дебютния си роман "Слънцето на Салерно" през 2000 г. се отдава изцяло на творческото поприще. Автор е на девет романа, множество разкази и оперно либрето.