Забравената стая - Линкълн Чайлд

Забравената стая
Автор: Линкълн Чайлд
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-09-16
Нашата цена: 14.57 лв
 

Харизматичният и чудат професор Джеръми Лоугън („Третата порта“, „Границата Мохо“), специализирал се в анализа на феномени, е нает от „Лукс“ – един от най-старите и уважавани мозъчни тръстове в Щатите. В разположения на брега на Атлантика замък, който подслонява организацията, се случват поредица плашещи събития. Един от известните учени, работещи в „Лукс“, започва да се държи странно: напада своята асистентка в офиса и малко по-късно се самоубива по наистина шокиращ начин в пищната библиотека за посетители на замъка.

Уплашен от случилото се и чудноватите доказателства, останали след смъртта му, управителният съвет кани Лоугън да разследва дискретно какво е докарало този човек до лудост...

Работата на енигмолога води до неочаквано откритие. В неизползвано от години крило на замъка той открива находчиво скрита тайна, останала непокътната години наред. Помещение, капсула на времето, пълно с призрачно и неразбираемо научно оборудване, част от строго секретен проект, смятан за отдавна унищожен. Проектът „Грях“!