Затворено ковчеже - Софи Хана

Затворено ковчеже
Автор: Софи Хана
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-09-10
Нашата цена: 12.73 лв
 

След изключителния успех на „Убийства с инициали”, Софи Хана отново изправя Поаро пред наглед неразрешима загадка.

„Онова, което възнамерявам да ти кажа, може да прозвучи шокиращо...“

С тези думи лейди Ателинда Плейфорд, една от най-известните авторки на детски книги, се обръща към адвоката си. Тя организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.

Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.

Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…

Наследниците на Агата Кристи се доверяват на талантливата Софи Хана да вдъхне нов живот на най-известния детектив в света. След безспорния успех на „Убийства с инициали”, английската писателка отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.