Мосю Жан в преследване на щастието - Томас Монтасер

Мосю Жан в преследване на щастието
Автор: Томас Монтасер
Обем: 0 стр.
Формат в мм.: 143х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-09-29
Нашата цена: 11.95 лв
 

Нов затрогващ роман в духа на „Човек на име Уве” и „Баба праща поздрави и се извинява” на Фредрик Бакман завладя книжарниците! Топлата история на „Мосю Жан в преследване на щастието” (ИК „Сиела”) от Томас Монтасер се появява в най-подходящото време у нас – като перфектното допълнение към огромната чаша чай, която с наслада пием в мекото кресло през хладните есенни вечери.
Цюрих, Швейцария. Луксозният грандхотел „Тур о Лак“ гордо показва бляскавата си фасада на останалия свят, кани минувачите да си помечтаят как живее другата половина. Но шумните гости от цял свят, богатите бизнесмени на пътуване по работа и звездите от световна величина имат нещо общо – те всички имат нужда от малко помощ. Двете белокоси балерини, които не са разменяли и сричка вече над тридесет години, елегантната жена на успешен бизнесмен, която почти не вижда съпруга си, застаряващият актьор в търсене на любовта – и не само те! Служителите в хотела също имат своите мечти – мечти, които забързаният нов свят лесно подминава. Но един друг дългогодишен обитател на „Тур о‘лак“ – скромният, добродушен и винаги готов да услужи консиерж мосю Жан – няма намерение да позволи това да се случи. Той тръгва по следите на щастието и започва да изпълнява желанията на всички. Съвсем скоро нещата излизат извън рамките на хотела и целият град е въвлечен в преследване на щастието. Защото има прекалено много недовършени неща, които очакват хубавия си край… а мосю Жан не обича недовършените неща. Ще успее ли той да изпълни великия си план? Предстои да разберем на страниците на тази сърдечна и затрогваща история.
„Мосю Жан в преследване на щастието” гарантирано ще ви разплаче и разсмее с топлината си и непринудения си хумор, които изобилстват на всяка страница от книгата – това е истински разказ за обичта, за неочакваните обрати, за значението на удобните обувки и най-важното – за смисъла на щастието. С деликатен хумор и обич към малките хора, романът на Томас Монтасер се нарежда точно до „Човек на име Уве“ на Фредрик Бакман и „Елегантността на таралежа“ на Мюриел Барбери. Та кой не обича щастливите завършеци?
Томас Монтасер е поет и писател, който започва литературната си кариера като детски автор, а впоследствие пише истории и за пораснали читатели. Без капка свян многократно е признавал себе си за абсолютен библиофил, а преди двадесет и пет години основава, заедно със своята съпруга, Montasser Media Agency, която днес е една от водещите литературни агенции в Германия.